top of page

 

Hvordan det hele startet......


Min første hund var Leo, en Jack Russel Terrier, som dessverre kun ble 3 år gammel.  Da jeg så skulle ha ny hund, ville jeg gjerne ha en "lik" hund, men med litt mildere gemytt. Så var det å lete.... Rasen var ikke utbredt i Norge den gangen, og få visste i det hele tatt at den fantes. Etter litt leting fant jeg rasen i Danmark, og visste med en gang at jeg måtte ha en Dansk/Svensk Gårdshund!
 

Jeg hentet min første DS Gårdshund, Keans Alex fra Keans kennel i Sverige i 2001. Jeg kjente lite til rasen da, men ble straks fasinert over dens alsidighet. Alex var en utrolig flott hund, snill, høflig og elsket å være med familien på alt vi gjorde.

Dessverre døde Alex sommeren 2012...men det engasjement for rasen som vokste fram hos meg sammen med han, lever videre. Og han finnes i våre hjerter...

 

Frida flydde hjem fra Danmark til meg julen 2007, og hun var starten på mitt oppdrett. 
Frida ... mitt kjæreste.. ! Ingen over, ingen ved siden! Frida fikk en agressiv kreft høsten 2015, om fikk slippe videre smerter. Hun sovnet godt inn i mine armer, fullt opptatt med å spise godis. 

 

Jeg har beholdt hunder fra de kull jeg har hatt, de fleste bor nå i flotte forvert hjem.

Marcatos Maiken har jeg vært så heldig å få kjøpe fra Lillemor og Christer i Sverige. Hun er en fantastisk hund. Pågangsmot og uredd, og en skikkelig kosejente. 

Keans Alex og Haritzas Nova

Anette Nordskogen
Trond Prest vei 9
1850 Mysen                                                      

mob: 96 01 86 96                    

e-post: an-nords@online.no

Hvem er Kennel Novanord?

 

Jeg er Anette, vokst opp i Askim og bor nå i Mysen.
Gjennom hele livet har dyr vært en rød tråd i alt jeg har gjordt.

Jeg har alltid hatt et ønske om å ha hund, men det var først i voksen alder jeg skaffet dette. Da jeg kjøpte Gårdshund, våknet også interesset for selve rasen og avlsarbeide frem.
Jeg har søkt informasjon og kunnskap hos rutinerte oppdrettere, spurt og gravd.. og lært. Men man blir aldri utlært, så jeg fortsetter å søke  og samarbeide med mange oppdrettere og andre som kan mye om hund og avl.

 

Som oppdretter søker jeg å bidra til og beholde rasens gode egenskaper. Det er det viktigste i min ideologi rundt all avl. Jeg søker å bevare rasen som den opprinnelig var, ikke skape en ny eksteriørmessig hund.
Rasen skal ha de samme egenskaper som fra starten, men samtidig skal hundene være tilpasset dagens samfunn. 

Er du interessert i en prat om hunder og Gårdshunden, ta en telefon eller send en mail.
Skulle du ha et ønske om å treffe gårdshunder i hjemme miljø, er du velkommen hit for å treffe meg og mine hunder. 

bottom of page